Leren roeien

Wil je leren roeien? Wij leren het je graag! In 10 weken leer je roeien.

Iedereen van jong tot oud kan leren roeien. Wel is er verschil in de vorm van instructie. De jeugd leert vaak roeien in een smalle skiff (éénpersoons boot) en leren spelenderwijs roeien. Volwassenen krijgen meestal in iets bredere boten instruc met twee of vier mensen tegelijk instructie krijgen. Hieronder leggen we uit hoe het werkt. Voor de jeugd: scroll door naar het laatste deel van de pagina, daar staat de info voor jou.

Volwasseneninstructie 
Je krijgt twee keer per week 1,5 uur les: één keer op een avond en op zaterdagochtend. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs, die zelf ook bij de ARZV roeien. De lessen volg je in groepsjes of individueel. Dat hangt af van het aantal aanmeldingen die er zijn op het moment dat jij wilt beginnen.

Instructietijden
Er wordt op vaste tijden en dagen instructie gegeven:

 • maandagavond van 19.00-20.30 
 • donderdagavond van 19.00-20.30
 • zaterdagochtend van 11.00-12.30

  Vervolg
  Aan het einde van de instructieperiode doe je examen en krijg je een certificaat. Je kunt nu zelfstandig het water op in de boot waarin je het examen hebt gedaan. Je kunt ook leren roeien in andere type boten.

  Wie van wedstrijden houdt, kan in training gaan en deelnemen aan vele wedstrijden die het hele jaar door worden gehouden. Er zijn wedstrijden voor jong en oud, over korte en lange afstanden, alleen of in een ploeg van twee, vier of acht.

  Voor wie niet van wedstrijden houdt en liever gewoon met zekere regelmaat lekker een stuk wil roeien, kan het heerlijk zijn om deel te nemen aan een door de ARZV of een andere roeivereniging georganiseerde toertocht. Die zijn op vele plekken in Nederland, maar ook buiten Nederland is er genoeg roeiwater te verkennen.

  Jeugdinstructie

  Je leert roeien van ervaren volwassen coaches tijdens de trainingstijden van de jeugd. De coaches roeien zelf ook allemaal bij de ARZV. Als je wat ouder bent en langer roeit, dan leer je ook zelf om wat jongere roeiers te coachen en help je bij hun training. 

  Onze jeugd traint één of twee keer per week: op donderdag en in het weekend. Als het heel slecht weer is of te donker om te roeien, dan is er een ander soort training. We gaan dan bijvoorbeeld een stukje hardlopen en trainen op een roeimachine. Ook is er tijd om de theorie die bij het roeien hoort met elkaar door te nemen.

Instructie Documenten