Recreatief roeien

De grootste groep roeiers bij ARZV Roei zijn recreatieve roeiers: zij roeien voor hun plezier en doen (bijna) niet mee aan wedstrijden. Omdat het vooral ook gaat om de gezelligheid, zijn de meeste recreatieve roeiers aangesloten bij een team. Met elkaar gaan ze een of twee keer per week het water op en drinken onderweg of na afloop wat met elkaar. 

Toertochten
Veel recreatieve roeiers vinden het leuk om af en toe een toertocht te roeien over een wat langere afstand (tussen de 15 en 45 kilometer). Met onderweg tijd voor een picknick, een terrasje of om gewoon even genieten van de natuur. Rondom Alkmaar kunnen prachtige toertochten worden geroeid. Het gebied is heel gevarieerd, waardoor er allerlei verschillende soorten routes zijn. Kijk voor meer informatie bij Toertochten.

Midweekroeien
ARZV Roei heeft ook een grote groep 'Midweekroeiers'; roeiers die op dinsdag- en vrijdagoachtend met elkaar het water op gaan. Iedereen met een basispermissie kan meeroeien, zonder dat je je hiervoor hoeft aan te melden. De roeiers verzamelen om 9 uur bij ARZV Roei. Vervolgens wordt een bootindeling gemaakt, afhankelijk van het aantal roeiers en de wensen van de roeiers. Om een uur of 11 liggen de boten weer in de loods. Daarna is het tijd voor koffie. Leden die niet kunnen of willen roeien zijn van harte welkom om aan te schuiven en gezellig een kopje mee te drinken.

De midweekroeiers organiseren ook uitwisselingen met andere verenigingen om daar een toertocht te roeien. Dat is een prachtige gelegenheid om het vaarwater van andere verenigingen te verkennen. Iedereen die tijd en gelegenheid heeft, kan mee. Ook als je normaal gesproken niet met de midweekroeiers mee roeit. Op de jaarkalender kun je zien wanneer we waar naar toe gaan. Inschrijven kan via de inschrijflijsten op het prikbord. De midweekroeiers ontvangen ook graag roeiers van andere verenigingen om samen met hen het water op te gaan.