Huidige temperature
4,33 °
Huidige windkracht
3 Bft
Huidige windvlagen
3 Bft

Jeugdroeien

Bij de ARZV is een enthousiaste groep jeugdroeiers tussen de 10 en 18 jaar. Veel lol hebben met elkaar staat voorop. De trainingen zijn serieus, maar er wordt ook veel gelachen. Naast het roeien worden er nog allerlei andere activiteiten georganiseerd. Bijvoorbeeld een filmavond of een paasbrunch of ga je onderweg picknicken of een ijsje halen op de Mient. Ieder jaar wordt aan het begin van de zomervakantie een kamp georganiseerd: het Waterweekend.‚Äč

Als je het leuk vindt, kun je mee doen aan roeiwedstrijden. Samen met andere roeiers uit de omgeving ga je op het water de strijd met elkaar aan. Wie weet win je wel een lekkere taart of een medaille! Iedereen kan aan deze wedstrijden mee doen, ook als je nog niet zo veel ervaring hebt. De sfeer is altijd erg gezellig. Het is leuk om met elkaar weg te zijn en eens bij een andere roeivereniging rond te kijken.

Trainingen 
De jeugd (t/m 14 jaar) en junioren (15 t/m 18 jaar) roeien elke zaterdag van 10:45-12:30. In de zomertijd wordt er ook geroeid op donderdag om 17 uur, maar alleen door de gevorderde roeiers. Tijdens de wintertijd zijn er op donderdag 2 trainingstijden. Om 17 uur start de jeugd en om 18 uur de junioren. Dan wordt iedereen verwacht en trainen wij binnen. Dit noemen wij een droogtraining. In overleg met de instructeurs en de coördinatoren van het jeugdroeien, wordt gekeken waar je ingedeeld wordt.

Jeugdbestuur
Er is een speciaal jeugdbestuur, wat gevormd wordt door ongeveer 5 jonge roeiers van de ARZV. Het jeugdbestuur organiseert alle leuke activiteiten buiten de trainingen om. Zo zijn er filmavonden, roeitochtjes met een lunch onderweg en het jeugdbestuur organiseert mede het WaterWeekend! Dit is elk jaar een hoogtepunt van het roeiseizoen.

Hulp van ouders
Betrokkenheid van de ouders bij het roeien vinden wij heel belangrijk. De instructeurs en het jeugdbestuur organiseren van alles, maar kunnen dat alleen maar doen met de hulp van ouders. Activiteiten zoals het Waterweekend vragen een grote inzet van iedereen, dus als ouders willen helpen zijn we daar erg blij mee. Ook voor het vervoer naar en de begeleiding tijdens de wedstrijden zullen we  een beroep doen op de ouders. 

Roei-instructie jeugd en junioren
Lijkt roeien jou een mooie sport om eens te proberen? Kom dan een keer een proefles volgen! Er wordt op elke zaterdag van 10:45-12:30 instructie gegeven, je leert dan roeien van ervaren volwassen coaches die zelf ook allemaal roeien. Als je een proefles wilt volgen, stuur dan vooraf een mailtje naar jeugdroeien@arzv.nl zodat de coaches zich kunnen voorbereiden. Daarna kun je beslissen of je lid wordt van onze vereniging.

Om te mogen roeien moet je minimaal 10 jaar oud zijn en in het bezit zijn van een zwemdiploma. 

Theorie