Huidige temperature
11,00 °
Huidige windkracht
2 Bft
Huidige windvlagen
2 Bft

Leren roeien

Wil je leren roeien? Wij leren het je graag! In 10 weken leer je bij ons roeien.

Iedereen van jong tot oud kan leren roeien. Wel is er verschil in de vorm van instructie. De jeugd leert vaak roeien in een smalle skiff (éénpersoons boot) en leren spelenderwijs roeien. Volwassenen krijgen meestal in iets bredere boten instructie met twee of vier mensen . Hieronder leggen we uit hoe het werkt. Voor de jeugd: scroll door naar het laatste deel van de pagina, daar staat de info voor jou.

Volwasseneninstructie
We starten met de basis instructie. Deze wordt gegeven  in de zomertijd  omdat we dan de avonden kunnen gebruiken en bovendien het weer aangenamer is. We starten begin april en de laatste mogelijkheid om aan te melden is tot en met 15 augustus.   Je krijgt twee keer per week 1,5 uur les gedurende 10 weken, dus in totaal 20 lessen.

De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs, die zelf ook bij de ARZV roeien. De lessen volg je in groepjes of individueel. Dat hangt af van het aantal aanmeldingen die er zijn op het moment dat jij wilt beginnen. We delen in overleg met onze instructeurs de groepen in , dit betekent dat we niet altijd aan ieders wensen kunnen voldoen, helaas.

We bieden de basis instructie aan voor €85,-. Daarna beslis je of je definitief lid van onze vereniging wordt.

Instructietijden
Er wordt op vaste tijden en dagen instructie gegeven:

  • maandagavond van 19.00-20.30
  • donderdagavond van 19.00-20.30
  • zaterdagochtend van 11.00-12.30

 

Aan het einde van de instructieperiode doe je examen en krijg je een certificaat. Je kunt nu zelfstandig het water op in het boottype waarin je het examen hebt gedaan. Tevens begeleiden we je verder groepsgewijs, op een open uur op maandag om 19.00 uur waarbij je ad hoc ingedeeld wordt bij andere basis roeiers. De bedoeling hiervan is dat je de kans krijgt een eigen groepje te vormen, maar daarnaast ook dat we nog wat extra aandacht aan de roeitechniek geven. Je kunt ook leren roeien in andere soorten boten.

Wie van wedstrijden houdt, kan in training gaan en deelnemen aan vele wedstrijden die het hele jaar door worden gehouden. Er zijn wedstrijden voor jong en oud, over korte en lange afstanden, alleen of in een ploeg van twee, vier of acht.

Voor wie niet van wedstrijden houdt en liever gewoon met zekere regelmaat lekker een stuk wil roeien, kan het heerlijk zijn om deel te nemen aan een door de ARZV of een andere roeivereniging georganiseerde toertocht. Die zijn op vele plekken in Nederland, maar ook buiten Nederland is er genoeg roeiwater te verkennen.

Jeugdinstructie
Lijkt roeien jou ook wel een mooie sport om eens te proberen ? Dan kun je natuurlijk een keer langs komen op de eerste zaterdag van de maand tussen 11.00 en 12.00. Je moet minimaal 10 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben. Ook kun je een paar keer meekijken bij de jeugd of zelf meedoen. Als je echt een proefles wil, stuur graag een mailtje  vooraf aan jeugdroeien@arzv.nl zodat de coaches zich kunnen voorbereiden.

  • Er wordt op vaste tijden en dagen instructie gegeven voor zowel jeugd als junioren: zaterdag van 10:45-12:30


Daarna kun je beslissen of je lid wordt van onze vereniging, dat kost € 170,- per jaar + € 22,00 bijdrage Roeibond.

Je leert roeien van ervaren volwassen coaches tijdens de trainingstijden van de jeugd. De coaches roeien zelf ook allemaal bij de ARZV. Als je wat ouder bent en langer roeit, dan leer je ook zelf om wat jongere roeiers te coachen en help je bij hun training. 

Onze jeugd traint één of twee keer per week: op donderdag en in het weekend. Als het heel slecht weer is of te donker om te roeien, dan is er een ander soort training. We gaan dan bijvoorbeeld een stukje hardlopen en trainen op een roeimachine. Ook is er tijd om de theorie die bij het roeien hoort met elkaar door te nemen.

Voor meer info: MENU/ROEIEN/JEUGDROEIEN.

Instructie Documenten