Huidige temperature
16,33 °
Huidige windkracht
3 Bft
Huidige windvlagen
4 Bft

Leren roeien

Wil je leren roeien? Wij bieden een 10 weken durende roei-opleiding aan, waarin je de basis van het roeien leert.

Roei-opleiding volwassenen
We starten op drie momenten met een basis opleiding: begin april, begin mei en medio augustus. Je krijgt twee keer per week 1,5 uur les gedurende 10 weken, dus in totaal 20 lessen.

De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs, die zelf ook bij de ARZV roeien. De lessen volg je in groepjes. We delen in overleg met onze instructeurs de groepen in. Dat betekent dat we niet altijd aan ieders wensen kunnen voldoen, helaas.

We bieden de basis opleiding aan voor €85,-. Daarna beslis je of je definitief lid van onze vereniging wordt.

Opleidingstijden
De opleiding wordt op vaste tijden gegeven:

  • maandagavond van 19.00-20.30
  • donderdagavond van 19.00-20.30
  • zaterdagochtend van 11.00-12.30

 

Afroeien en verder
Aan het einde van de opleiding doe je examen en krijg je een certificaat. Je kunt nu zelfstandig het water op in het boottype waarin je het examen hebt gedaan. Na het examen is er op maandag om 19.00 uur een 'open vlot'. Met andere beginnende roeiers krijg je de kans om meer roei ervaring op te doen en een ploeg te vinden.

Roei-instructie jeugd en junioren
Lijkt roeien jou een mooie sport om eens te proberen ?  Je moet minimaal 10 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben. Ook kun je een paar keer meekijken bij de jeugd of zelf meedoen. Als je echt een proefles wil, stuur graag een mailtje  vooraf aan jeugdroeien@arzv.nl zodat de coaches zich kunnen voorbereiden.

Er wordt op vaste tijden en dagen instructie gegeven voor zowel jeugd als junioren: zaterdag van 10:45-12:30. Daarna kun je beslissen of je lid wordt van onze vereniging.
Je leert roeien van ervaren volwassen coaches tijdens de trainingstijden van de jeugd. De coaches roeien zelf ook allemaal bij de ARZV. Als je wat ouder bent en langer roeit, leren we je ook zelf andere jongeren te coachen. 

Onze jeugd traint één of twee keer per week: op donderdag en in het weekend. Als het heel slecht weer is of te donker om te roeien, dan is er een ander soort training. We gaan dan bijvoorbeeld een stukje hardlopen en trainen op een roeimachine. Ook is er tijd om de theorie die bij het roeien hoort met elkaar door te nemen.

Voor meer info: MENU/ROEIEN/JEUGDROEIEN.

Instructie Documenten