Er geldt momenteel een vaarverbod.
Het vaarverbod vanwege windkracht 7 of meer werd op 21-10-2021 om 16:37:25 afgekondigd.
Huidige temperature
11,00 °
Huidige windkracht
6 Bft
Huidige windvlagen
7 Bft

Leren roeien

Uw aandacht voor het volgende:
Ivm. de coronamaatrgelen zal de BRO (Basis Roei Opleiding) voor volwassenen in 2021 niet worden aangeboden. In het voorjaar van 2022 hopen wij nieuwe leden weer welkom te kunnen heten op onze vereniging. Aanmelden voor de cursus van 2022 kan vanaf December 2021.

Roei-opleiding volwassenen
Wil je leren roeien? Omdat het leren van de roeihaal enige oefening vergt zijn er geen losse proeflessen te volgen. Wij bieden een 10 weken durende basis roei-opleiding (BRO) aan, waarin je de basis van het roeien leert.

We starten op twee momenten met een basis opleiding: eind Maart/begin April en eind April/begin mei. Vanwege het vroege donker gedurende de wintertijd is er in het najaar geen opleiding mogelijk. Je krijgt twee keer per week 1,5 uur les gedurende 10 aaneengesloten weken, dus in totaal 20 lessen. Gezien het roeien weersafhankelijk is kan het zijn dat hier enkele lessen van uitvallen. Dit is overmacht. De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs, die zelf ook bij de ARZV roeien. De lessen volg je in groepjes. We delen in overleg met onze instructeurs de groepen in. Dat betekent dat we niet altijd aan ieders wensen kunnen voldoen,

We bieden de basis opleiding aan voor €86,- Gedurende deze 10 weken start je lidmaatschap al (ivm. voorwaarden vanuit de KNRB) Tijdens de opleiding ontvang je bericht over het doorzetten van het lidmaatschap. Je beslist dan of je definitief lid van onze vereniging blijft of dat je na de opleiding stopt.

De BRO wordt op de volgende dagen aangeboden:

  • maandagavond van 19.00-20.30
  • donderdagavond van 19.00-20.30
  • zaterdagochtend van 11.00-12.30


Je dient tenminste twee van deze dagen aanwezig te kunnen zijn. Eventuale voorkeuren kunnen bij de aanmelding vermeld worden. Wij proberen hier aan te voldoen maar kunnen dit niet garanderen. Aan het einde van de opleiding roei je af.. Je kunt nu zelfstandig het water op in het boottype waarin je het afroeien hebt gedaan. Na de opleiding  is er op maandag om 19.00 uur een 'open vlot'. Met andere beginnende roeiers krijg je de kans om meer roei ervaring op te doen en een ploeg te vinden en, als dit in de opleiding nog niet is gelukt, af te roeien.

Aanmelden voor de BRO kan via E-mail bij Marga Engel onder vermelding van je persoonsgegevens inclusief telefoonnummer en de gewenste startdatum van de BRO. Twee maanden vooraf aan de start van de gewenste startdatum ontvang je een verzoek om het lidmaatschap van de vereniging aan te vragen en het het cursusgeld te voldoen. Als het cursusgeld voldaan is kan er pas gestart worden met de BRO.

Roei-instructie jeugd en junioren
Lijkt roeien jou een mooie sport om eens te proberen ?  Je moet minimaal 10 jaar oud zijn en een zwemdiploma hebben. Ook kun je een paar keer meekijken bij de jeugd of zelf meedoen. Als je echt een proefles wil, stuur graag een mailtje  vooraf aan jeugdroeien@arzv.nl zodat de coaches zich kunnen voorbereiden.

Er wordt op vaste tijden en dagen instructie gegeven voor zowel jeugd als junioren: zaterdag van 10:45-12:30. Daarna kun je beslissen of je lid wordt van onze vereniging.
Je leert roeien van ervaren volwassen coaches tijdens de trainingstijden van de jeugd. De coaches roeien zelf ook allemaal bij de ARZV. Als je wat ouder bent en langer roeit, leren we je ook zelf andere jongeren te coachen. 

Onze jeugd traint één of twee keer per week: op donderdag en in het weekend. Als het heel slecht weer is of te donker om te roeien, dan is er een ander soort training. We gaan dan bijvoorbeeld een stukje hardlopen en trainen op een roeimachine. Ook is er tijd om de theorie die bij het roeien hoort met elkaar door te nemen.

Voor meer info: MENU/ROEIEN/JEUGDROEIEN.

Instructie Documenten