Huidige temperature
14,67 °
Huidige windkracht
3 Bft
Huidige windvlagen
4 Bft

Recreatief roeien

De grootste groep roeiers bij ARZV Roei zijn recreatieve roeiers: zij roeien voor hun plezier en doen (bijna) niet mee aan wedstrijden. Omdat het vooral ook gaat om de gezelligheid, zijn de meeste recreatieve roeiers aangesloten bij een team. Met elkaar gaan ze een of twee keer per week het water op en drinken onderweg of na afloop wat met elkaar. 
Veel recreatieve roeiers vinden het leuk om af en toe een toertocht te roeien over een wat langere afstand (tussen de 15 en 45 kilometer). Met onderweg tijd voor een picknick, een terrasje of om gewoon even genieten van de natuur. Rondom Alkmaar kunnen prachtige toertochten worden geroeid. Het gebied is heel gevarieerd, waardoor er allerlei verschillende soorten routes zijn. Kijk voor meer informatie bij Toertochten.

Midweekroeien


ARZV Roei heeft ook een grote groep 'Midweekroeiers'; roeiers die op dinsdag- en vrijdagochtend met elkaar het water op gaan. Iedereen met een basispermissie kan meeroeien, zonder dat je je hiervoor hoeft aan te melden. De roeiers verzamelen even voor 9 uur bij ARZV Roei. Vervolgens wordt een bootindeling gemaakt, afhankelijk van het aantal roeiers en de wensen van de roeiers. Om een uur of 11 liggen de boten weer in de loods. Daarna is het tijd voor koffie. Leden die niet kunnen of willen roeien zijn van harte welkom om aan te schuiven en gezellig een kopje mee te drinken.

De midweekroeiers organiseren ook uitwisselingen met andere verenigingen om daar een toertocht te roeien. Dat is een prachtige gelegenheid om het vaarwater van andere verenigingen te verkennen. Iedereen die tijd en gelegenheid heeft, kan mee. Ook als je normaal gesproken niet met de midweekroeiers mee roeit. Op de jaarkalender  en bijgaand overzicht kun je zien wanneer we waar naar toe gaan. Inschrijven kan via e-mail  aan  Liesbeth van Gool of Ingrid Groot (midweekroeiers@arzv.nl) of via de whatsappgroep "Midweekroeiers". De midweekroeiers ontvangen ook graag roeiers van andere verenigingen om samen met hen het water op te gaan.

Midweektochten 2020

di. 7 april                         Bergermeertocht          20 km   ARZV

vr. 24 april                       Bollentocht                       25 km  RV Iris Lisse

di. 12 mei                       Bloesemtocht                 30 km  RV Leerdam

vr. 5 juni                          Rondje Almere                 20 km  RV Pampus Almere

di. 30 juni                      De singels van Breda     16 km  RV Breda

vr. 17 juli                        Groene harttocht            28 km  RV Alphen Aarlanderveen

di. 11 augustus        Jubileumtocht                    35 km  ARZV

do. 29 augustus      Landelijke midweekroeidag        Locaties en data volgen

vr. 4, za. 5, zo 6 sept. Friesland 3 daagse                       Nadere info volgt

vr. 2 oktober               Grachtentocht A'dam  20 km  RV Willem 3 Amsterdam

Voor aanmelding stuur een e-mail naar midweekroeiers@arzv.nl of meld je aan via de whatsapp “Midweekroeiers”. Hierop volgt een bevestiging of de mededeling dat de tocht volgeboekt is.

Bij verhindering dit zo snel mogelijk melden zodat iemand die reserve staat meekan.