Er geldt momenteel een vaarverbod.
Het vaarverbod vanwege windkracht 7 of meer werd op 21-10-2021 om 16:37:25 afgekondigd.
Huidige temperature
11,00 °
Huidige windkracht
6 Bft
Huidige windvlagen
8 Bft

Wedstrijd roeien

Wie heeft er niet gehoord van de Holland-8 die goud heeft gehaald tijdens de Olympische Spelen van Atlanta? In 2016 in Rio de Janeiro waren er maar liefst 3 roeimedailles: goud voor de dames dubbel-2, de dames dubbel-4 en de heren 8!

Ook de leden van ARZV Roei doen enthousiast mee aan wedstrijden. Er zijn wedstrijden op regionaal niveau; de zogenaamde ROW-wedstrijden. Of te wel: roeiontmoetingen met wedstrijdkarakter. Iedereen die het leuk vindt om een wedstrijd te roeien kan hier aan mee doen, ook als je nog niet zo veel roeiervaring hebt. Het hele jaar door kun je bijna ieder weekend wel ergens in Nederland zo’n wedstrijd starten.

Een niveau hoger zijn de landelijke wedstrijden. Dit zijn grote wedstrijden, waar vaak ook de toproeiers aan mee doen. Voor volwassenen zijn zo’n 5 tot 10 wedstrijden per jaar. Ook hier doen ARZV-teams aan mee. 

Wedstrijdteams binnen ARZV Roei hebben een vaste coach en trainen in een vaste wedstrijdboot, mits het team voldoet aan de door het bestuur vastgestelde tijds-limiet. Twee keer per jaar maken zij een plan waar hun ambities in staan en aan welke wedstrijden het team dat seizoen mee doet. Wedstrijdteams trainen 2 à 3 keer per week. Traditioneel is de AA-race een mooie ARZV-wedstrijd!    http://www.aarace.nl