Huidige temperature
14,33 °
Huidige windkracht
4 Bft
Huidige windvlagen
5 Bft

Zomerroeikamp 2020

Ben jij tussen de 12 en 16 jaar en woon je in (de buurt van) Alkmaar? Doe dan mee aan ons zomerroeikamp en leer roeien in 3 dagen! De perfecte manier om de zomervakantie af te sluiten. Het roeikamp is van woensdag 12 t/m vrijdag 14 augustus bij ARZV Roei in Alkmaar. Je bent iedere dag om 10 uur welkom op de club. Rond 16.30 uur zit de dag er op. Behalve op donderdag, dan gaan we met elkaar barbecueën en zijn we rond 20 uur klaar. 

 

Op deze site kom je alles te weten over het roeikamp en hoe je je kunt inschrijven. Doe dat snel, wat we hebben maar een beperkt aantal plekken. Heb je nog een vraag of wil je meer weten? Stuur ons dan een mail op jeugdroeien@arzv.nl. Wij hebben er zin in! Tot snel!

 

Meer dan roeien

Het zomerroeikamp is meer dan alleen roeien. Er is volop tijd om elkaar te leren kennen en voor gezelligheid. Zowel op het water als aan de kant. De eerste dag doen we allerlei spellen om elkaar te leren kennen. Bij lekker weer duiken we in het water om te zwemmen en op donderdagavond is er een barbecue.

Leren roeien van leeftijdsgenoten

Tijdens het roeikamp leer je alle ins en outs van het roeien van onze jeugdleden. Joost, Demi, River, Auke, Liesbeth, Tos, Pien, Karsten, Lotte, Mijntje, Lieve en Eric zijn er iedere dag om jou te helpen en om samen lol te maken. Uiteraard zijn ook een aantal van onze ervaren jeugdcoaches bij. 

Wat kost het?

De kosten voor het kamp zijn maar 45 euro. Dat is inclusief eten en drinken en de barbecue. Besluit je na het kamp om lid te worden, dan krijg je 45 euro korting op je lidmaatschap!    

Doe jij mee?

Enthousiast geworden? Top! Stuur vandaag nog een mailtje naar jeugdroeien@arzv.nl om je aan te melden. Je hoeft alleen maar je naam, telefoonnummer en leeftijd erin te zetten. Uiteraard krijg je van ons een bevestiging.

Details

Heb je ze wel eens gezien op het water? Van die smalle, lange roeibootjes? Soms met maar 1 iemand erin en soms met wel met 8 roeiers. Dit is je kans om zelf ook in zo’n boot te zitten en te ervaren hoe dat is! Doe mee aan ons zomerkamp en grijp je kans! Sporten in de buitenlucht en op het water; daar krijg je energie van. Met het zomerroeikamp sluit je je vakantie af met nieuwe vrienden en heb je geleerd hoe je moet roeien!

Programma
Onze jeugdleden staan al te popelen om hun enthousiasme over het roeien met jou te delen. Ze vertellen je graag hoe je kunt roeien, waar je aan moet denken en wat voor verschillende roeiboten er zijn. De eerste dag staat in het teken van kennis maken; met elkaar en met het roeien. Uiteraard ga je ook in een roeiboot het water op en maak je je eerste roeihalen.

Tussen de middag lunchen we met z’n allen. Wij zorgen dat er iedere dag weer een tafel vol lekkers is, zodat je weer genoeg energie hebt om er een leuke middag van te maken. Bij mooi weer gaan we lekker zwemmen. Ook is er genoeg tijd om elkaar beter te leren kennen en spelletjes te doen.

Je zult zien dat je op vrijdag al kunt roeien! Hoe goed, dat kun je laten zien tijdens mini-wedstrijdjes met de andere deelnemers aan het roeikamp. Vrijdagmiddag gaan we de stad in; in een roeiboot natuurlijk. Je zit samen met de ervaren jeugdleden in de boot. We roeien via de Hoornse Vaart naar de Alkmaarse grachten. Bij IJssalon De Mient leggen we aan voor een welverdiend ijsje. Weer terug op de vereniging zit het kamp erop. Je krijgt dan nog een leuk aandenken.

Wat heb je nodig?
Het enige wat je echt nodig hebt zijn enthousiasme en een zwemdiploma. Wij zorgen voor de rest! Je mag gebruik maken van ons materiaal en faciliteiten. Natuurlijk is het handig om makkelijk zittende kleren of sportkleren aan te doen en een extra setje droge kleren mee te nemen. Doe je ook zwemkleren in je tas? Dan kunnen we lekker in het water plonzen en afkoelen als het warm is.

Locatie
Het clubhuis en de botenloodsen van ARZV Roei vind je aan de Beverdam in Alkmaar. Op het randje met Oudorp, naast voetbalvereniging Kolping Boys. Woon je wat verder weg en kom je met het OV? Kan kan prima! Er is een bushalte om de hoek en station Alkmaar-Noord is vlakbij.

Aanmelden
Het aantal plekken voor het zomerroeikamp is beperkt. Meld je daarom snel aan! Stuur een berichtje naar jeugdroeien@arzv.nl met daarin je naam, telefoonnummer en je leeftijd. Heb je speciale dieetwensen voor de lunch en de barbecue? Laat dit dan ook weten. Je kunt je uiterlijk tot zondag 9 augustus inschrijven. Wij hebben er al zin in!