211227-logo
 

Instructie

Wij bieden een 10 weken durende basis roei-opleiding (BRO) aan, waarin je de basis van het roeien leert.

We starten op twee momenten met een basis opleiding: eind maart/begin april en eind april/begin mei. Omdat het in het najaar vroeg donker wordt, is er in het najaar geen opleiding mogelijk.

Je krijgt twee keer per week 1,5 uur les gedurende 10 aaneengesloten weken, 20 lessen. Het kan trouwens dat een les uitvalt in verband met het weer.

De lessen worden gegeven door ervaren instructeurs, die zelf ook bij de ARZV roeien. De lessen volg je in groepjes. We delen in overleg met onze instructeurs de groepen in.

Kosten

We bieden de basis opleiding aan voor €93,- Gedurende de opleiding start je lidmaatschap al (voorwaarde vanuit de KNRB) Tijdens je opleiding beslis je of je definitief lid van onze vereniging blijft of dat je na de opleiding stopt.

Tijden

De BRO wordt aangeboden op:

  • maandagavond van 19.00-20.30
  • donderdagavond van 19.00-20.30
  • zaterdagochtend van 11.00-12.30

Vermeld je voorkeur voor je 2 opleidings-momenten per week bij aanmelding. Wij proberen hier natuurlijk rekening mee te houden.

Open vlot

Aan het einde van de opleiding roei je af. Je kunt nu zelfstandig het water op in het boottype waarin je het afroeien hebt gedaan. Na de opleiding  is er op maandag om 19.00 uur een 'open vlot'. Met andere startende roeiers krijg je de kans om meer roei ervaring op te doen en een ploeg te vinden.

Leren roeien jeugd en junioren

Ben je minimaal 10 jaar, heb je een zwemdiploma en lijkt roeien jou een mooie sport?

Kom een paar keer meekijken bij de jeugd. Als je een proefles wil, stuur dan een mailtje aan dgueJ.[antispam].@roei.arzv.nl.

Elke zaterdag van 10:45-12:30 trainen de jeugd en de junioren.

De instructeurs en coaches zijn ervaren en roeien zelf ook bij de ARZV. Als je wat ouder bent en langer roeit, leren we je ook zelf andere jongeren te coachen. 

Onze jeugd traint één of twee keer per week: op donderdag en in het weekend. Als het heel slecht weer is of te donker om te roeien, dan gaan we bijvoorbeeld een stukje hardlopen en trainen op een roeimachine. Ook is er tijd om de theorie die bij het roeien hoort met elkaar door te nemen.


211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7