211227-logo

 
 

Leren roeien

Wij bieden een 10 weken durende Basis Roei Opleiding (BRO) aan, waarin je de fundamentele vaardigheden van het roeien verwerft. De BRO 2024 begint op zaterdag 20 april 2024, inschrijven voor de basiscursus van het nieuwe seizoen kan vanaf 1 januari 2024. Gedurende deze periode ontvang je twee keer per week 1,5 uur instructie, wat neerkomt op 20 lessen verspreid over 10 opeenvolgende weken. Gedurende deze periode is het mogelijk dat een les uitvalt wegens ongunstige weersomstandigheden. 

De lessen worden in groepen gegeven en begeleid door ervaren instructeurs die zelf actief zijn binnen de ARZV roeivereniging. De groepsindeling wordt, in samenspraak met onze instructeurs, vastgesteld op basis van de voorkeuren die je bij inschrijving hebt opgegeven.

Meer informatie: Susanne Laros negnidielpo.[antispam].@roei.arzv.nl

 

Tijden

De Basis Roei Opleiding (BRO) wordt aangeboden op de avonden van maandag tot en met donderdag, en op zaterdagochtend. Wil je duidelijk aangeven op welke van deze momenten je niet beschikbaar bent? Wij zullen ons best doen om hier rekening mee te houden.

Het aanmeldformulier vind je hier.

Kosten

De kosten van de Basis Roei Opleiding in 2024 bedragen €97,-. Gedurende de opleiding gaat je lidmaatschap al in (dit is een voorwaarde vanuit de KNRB). Ter afronding van de instructieperiode kun je beslissen of je na afloop definitief lid van onze vereniging wilt blijven, of dat je ervoor kiest om te stoppen.

img-8475

Open vlot

Na afronding van de opleiding volgt het 'afroeimoment', waarbij de roeivaardigheden worden getoetst. Na succesvol afroeien ben je bevoegd om zelfstandig het water op te gaan met het specifieke boottype waarin je de afroeiprocedure hebt doorlopen.

Mocht je na de 10 weken durende opleiding behoefte hebben aan aanvullende lessen om je roeivaardigheden verder te ontwikkelen, is het mogelijk om door te gaan onder instructie. Het is vereist om lid te blijven van de vereniging om hiervan gebruik te kunnen maken.

Na het voltooien van de opleiding wordt er op de maandag, om 19.00 uur, een 'open vlot' georganiseerd. Hier krijg je als startende roeier de kans om meer ervaring op te doen en een geschikte roeiploeg te vinden.


211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7