211227-logo
 

Roeiwater

ARZV Roei heeft een unieke ligging: je kunt vanaf onze locatie allerlei kanten op. De wateren rondom de roeivereniging zijn heel gevarieerd en bieden voor ieder wat wils. Een mooi stuk om op te trainen met een fietspad er langs, richting Heerhugowaard. Maar ook een typisch Noord-Hollands weidelandschap met diverse molens als je richting Purmerend vaart. Je kunt er ook voor kiezen om het Noord-Hollands Kanaal op te gaan of de binnenstad van Alkmaar per boot te verkennen.

ligging

Toertochten

Bij een toertocht wordt een wat langere afstand afgelegd: ongeveer 15 tot zo'n 45 kilometer. Onderweg kan vaak op meerdere plekken aangelegd worden. Voor een picknick, een terrasje of om gewoon even genieten van de natuur. Er worden onderling afspraken gemaakt over roeien en sturen. Onderweg kun je wisselen. Op het water of langs de kant bij een aanlegplaats. 

Rondom Alkmaar kunnen prachtige toertochten worden geroeid. Het gebied is heel gevarieerd, waardoor er allerlei verschillende soorten routes zijn. Alle routes starten en eindigen bij de ARZV in Alkmaar. Routes zijn van deze website te downloaden. Geplastificeerde kaarten van alle routes zijn beschikbaar.
Andere dingen die je nodig hebt voor een toertocht, zoals pikhaken, peddels, landvasten en een tonnetje met reparatiespullen zijn in de loods aanwezig.


Alkmaarse Grachtentocht (12 km): een tocht door de binnenstad van Alkmaar,
Bergermeertocht (20 km): een tocht door de Bergermeerpolder: een mooi weidegebiedm, die langs de duinenrand van de Schoorlse Duinen leidt. 
Schermermeertocht (35 km): gaat via het NoordHollands Kanaal naar Schermerhorn en langs Ursem weer terug.
Mijzerpoldertocht (30 km): een tocht door de Noord-Hollandse Mijzenpolder, ten oosten van Alkmaar. 
Heerhugowaardtocht (35 km) en Het rondje Waarland (30 km) kunnen geroeid worden wanneer de sluizen open zijn, meestal van half april tot half oktober,
Het Rijk der duizend eilanden biedt ook een mooie toertocht. De sluis dient vóór 10 uur gepasseerd te zijn en tussen 16.00 en 17.00 uur in de terugtocht.

 

Waarland

30 kilometer rond het dorpje Waarland. De geschiedenis van het dorp Waarland hangt nauw samen met de strijd tegen het water. Het geheel bestond lange tijd uit verschillende eilandjes en meren die later werden droog gelegd.

Mijzenpoldertocht

Een roeitocht om de Mijzenpolder van ongeveer 30 kilometer met verschillende aanlegmogelijkheden. Een rustige tocht met weinig pleziervaart langs polderlandschappen, molens en door kleine dorpjes.

Alkmaarse Grachtentocht

Een roeitocht door de oude grachten van Alkmaar, langs de Waag, mooie grachtenpanden en buitenplaatsjes. Het is een tocht van ca. 12 kilometer met veel slippen en vallen.

Heerhugowaard tocht

Deze tocht door het mooie polderlandschap biedt een prachtige blik in de historie van dit gebied.

Schermer tocht

Een prachtige tocht door het unieke Noord-Hollandse polderlandschap. In de Eilandspolder leven veel water—en weidevogels.

Bergermeertocht

Een prachtige tocht langs rietkragen en molens, over ringsloot en vaarten.
De tocht voert van de stad naar het polderland. Het vereist enige lenigheid en behendigheid omdat er veel bruggen worden gepasseerd


211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7