211227-logo
 

Het stoplicht staat op rood

Geplaatst op 29-01-2024  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Patricia Idsinga

Het stoplicht staat op groen.

Mogen we nu wel of niet roeien? 

Dat was de meest gestelde vraag vorige week toen er wél ijs lag maar het niet vroor. 

Even over het stoplicht: Dat haalt wind-, temperatuur- en zichtgegevens van drie omliggende KNMI-meetstations. Die in Bobeldijk, Den Helder en IJmuiden.

De gegevens van deze drie stations bepalen de kleur van het stoplicht.

Bij wind boven windkracht 6, bij 0 graden of bij zicht minder dan 50 meter mag je niet roeien en staat het stoplicht op rood.

Óók wanneer er ijs op het water ligt mag je niet roeien, maar dat meet de meter niet.

Om iedereen in deze uitzonderlijke situatie goed te informeren heeft het bestuur sinds vorige week appgroep met daarin een aantal ‘rayonhoofden’ die rond het water wonen.

Zij geven door hoe het water erbij ligt.

Als er een uitzonderlijke situatie ontstaat dan stelt het bestuur het stoplicht handmatig in. Er wordt dan een korte tekst bijgezet zodat je weet waarom er een roeiverbod is. (Dit wordt ook ingesteld bij de AA of een DiNHo wedstrijd)

We zullen vanaf nu ook adviseren wanneer bijvoorbeeld de gevoelstemperatuur heel laag is of wanneer het juist te heet is. Dan zetten we het stoplicht op oranje en kun je zelf afwegen wat je doet.

Het stoplicht is niet heilig: als je zelf denkt dat de weersomstandigheden te slecht zijn terwijl het stoplicht niet op rood staat, kun je altijd op de ergometer kruipen!211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7