211227-logo
 

Coastal Roeien

Coastal rowing is roeien in glad roeimateriaal op zee, op meren en grote rivieren.

Coastal rowing is anders dan het roeien op vlak water. Door de ruige condities van wind, golven en stroming zorgt het coastal rowing altijd voor spektakel. In Nederland wordt er geroeid in speciale coastal boten, Yole de mers. Coastal wordt zowel recreatief als op wedstrijdniveau beoefend en heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een serieuze wedstrijdsport, die hoog op de prioriteitenlijst van de internationale roeifederatie World Rowing.

Er is ook een coastal klassement, bekijk de huidge tussenstand:

Coastal Klassement

ARZV & Coastal Roeien

In 2022 is de ARZV Roei gestart met het mede-organiseren van een Coastal wedstrijd:  de North SEA Coastal Cup. Deze wedstrijd wordt elk jaar in Bergen aan Zee gehouden.  We doen dit samen met ervaren Coastal roeiers van de Hoop (Amsterdam) en Muiden.  In 2023 weken we uit naar Muiden in verband met het weer. 

De ARZV heeft inmiddels een Coastal – groep. Wat organiseren we in het voorjaar?

zomerse-glorie-tijdens-katwijk-coastel-2023
whatsapp-image-2023-06-24-at-13-47-38-8

Coastal Toerroeien

In Nederland organiseren diverse verenigingen al jaren toertochten op open water. Roeiers varen langs de kust en op zee, maar ook op bijvoorbeeld de randmeren, de Zeeuwse wateren en de Waddenzee. Ook komend jaar worden er weer diverse coastal roeitochten georganiseerd. Op onderstaande knop de kalender, waaronder ook de coastal toerroei evenementen.

KNRB Evenementen Kalender

North Sea Coastal Cup 24 Augustus 2024

Een 4 tot 6 km lange Coastal wedstrijd voor dames, heren en mixed voor de kust bij Bergen aan Zee. De wedstrijd maakt onderdeel uit van het KNRB Klassement Coastal Roeien. 

North Sea Coastal Cup


211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7