211227-logo
 

Persbericht geslaagde Coastal Cup in Muiden

Geplaatst op 28-08-2023  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Gerdi Meyknecht

Naar Muiden verplaatste 2e North Sea Coastal Cup met 32 deelnemende teams groot succes
Skadi, Laak en KNRB winnaars North Sea Coastal Cup 2023

Muiden, 28 augustus 2023 – Afgelopen zaterdag werd de 2e North Sea Coastal Cup geroeid. Ditmaal niet op de Noordzee (Bergen) vanwege zwaar weer, maar in Muiden. Met 32 deelnemende boten had deze coastal roeiwedstrijd wederom veel aantrekkingskracht op avontuurlijke roeiers. De burgemeester van Bergen aan Zee is ook dusdanig enthousiast over deze groeiende sport in Nederland dat hij naar Muiden kwam om in de middag de medailles om te hangen bij de winnaars Skadi, Laak en KNRB.

De weersomstandigheden lieten het dit jaar niet toe dat de North Sea Coastal Cup weer in Bergen aan Zee geroeid werd. Met een windkracht 5 en vlagen van 6 en een verwachtte golfhoogte van ruim over de toegestane 1 meter op zee achtte de organisatie van deze coastal roeiwedstrijd het onverantwoord om het spektakel door te laten gaan bij Bergen aan Zee. Daarom werd er uitgeweken naar Muiden. Een gouden greep, want vrijwel alle ingeschreven ploegen kwamen in Muiden opdagen. De uitgezette roeibaan op het water voor de haven bij de KNRZV Muiden was 5,8 km lang en hier waren de roeiomstandigheden uitstekend.
coastal23-2
Sportvolgen
De start van een endurance coastal roeiwedstrijd is vergelijkbaar met die van een zeilwedstrijd. Alle coastal boten met vier roeiers en een stuur verzamelen zich rond de startlijn en moeten 3 minuten na het eerste signaal, afgegeven op de startboot, over de startlijn gaan. Start een team te vroeg, dan krijgen ze 2 minuten straftijd.

Dit jaar waren de wedstrijden op het water live te volgen via www.sportvolgen.nl. De finish lag pal voor het clubgebouw van de KNRZV Muiden en het Muiderslot zodat de belangstellende de teams goed konden aanmoedigen op het laatste stuk van deze uitzonderlijk lange race.

coastal23-3

Winnaars North Sea Coastal Cup 2023

  • Dames: In de eerste heat in de ochtend verschenen maar liefst twaalf damesteams aan de start. Deze heat werd gewonnen door Skadi, team Van Aanholt, in een tijd van 26.02 minuten.
  • Heren: Elf heren teams waren in de middag aan de beurt om te strijden om de medailles. Deze heat werd gewonnen door Laak, team Mocozinho, in een tijd van 23.09 minuten.
  • Mixed: Vervolgens waren de mixed teams aan de beurt. Van de 9 teams kwam KNRB, team Van der End als winnaar in een tijd van 22.42 minuten over de finish.

 

Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door ARZV en KARZV De Hoop en KNZ&RV.
coastal23-1

Over NorthSeaCoastalCup
In 2022 werd de North Sea Coastal Cup voor het eerst georganiseerd in Bergen aan Zee, Als een van de 8 landelijke Coastal wedstrijden in Nederland. Met alleen strand en duinen vormt Bergen aan Zee een uitdagende omgeving voor de roeiers, die door de branding naar het wedstrijd-parcours moeten varen. De North Sea Coastal Cup was tot nu toe gericht op een lange afstand wedstrijd (endurance); bekeken wordt of daar het komend jaar ook de ‘Beach Sprint’ aan toegevoegd kan worden. De North Sea Coastal Cup wordt altijd eind augustus georganiseerd.    

 211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7