211227-logo
 

Weerribben Wieden Marathon

Geplaatst op 02-04-2023  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Koen

De Weerribben Wieden marathon 2023

Na een succesvolle editie voor de Alkmaarsche afgelopen jaar, toen Michel, Michiel en ik in de C2x+ de ongeveer 55km door het prachtige landschap winnend wisten te voltooien, werd ik benaderd of ik de wedstrijd weer mee wilde roeien. Dit keer samen met de vrienden van roeivereniging Cornelis Tromp (Inge, Willem en Wop) en Sandra van Hees (Aengwirden), ook bekend van het mooie (bijna gereed!) weerribbenrowing.nl.

Na een keertje ‘oefenen’ in de C4 bij Tromp, bleek de dag voor de wedstrijd Wop niet topfit en werd in allerijl een vervanger vonden in Jan Heerschop van de Zwolsche, die altijd wel te porren is voor een marathon.

Zo bleken 4 van 5 roeiers Oud-Gyas, des te leuker!

De boot lag al opgeriggerd klaar dus tijd voor koffie! Dat die goed smaakte, maakte dat we ons moesten haasten om op tijd aan de start te verschijnen. Dit lukte nog maar net, met als gevolg dat we als laatsten van het wedstrijdveld vertrokken. Eigenlijk wel lekker, dan konden we boten inhalen!

Gelukkig kent Sandra het gebied en de route op haar duimpje, dus we hoefden niet na te denken over de navigatie. Ideaal! Met korte stuurbeurten, supersnelle wisselingen op het water en natuurlijk lekker stevige halen, wisten we in no-time de C2-en te passeren en even later ook boten in het C3-veld. Al snel werden de directe tegenstanders ook ingehaald en lagen eigenlijk alleen nog de Heren-categorie voor ons.

Onderweg genoten we van de mooie natuur, weidevogels (veel ooievaars!) en het pas gesneden riet wat opgestapeld op de oevers lag. Vanwege de weersomstandigheden (motregen en een redelijk windje) was de route ook dit jaar ingekort, zodat we niet over de Beulakkerwiede hoefden te roeien. De golven op het Giethoornse meer vielen mee en de heren-vieren kwamen in het zicht!

Een laatste wissel voor we het gebied in roeiden, waar inhalen wel lastig werd, zorgde ervoor dat wij vlot vooraan in het hele wedstrijdveld kwamen te liggen.

De laatste kilometers op het kanaal werden we door Inge in haar laatste stuurbeurt opgezweept om ‘fris te blijven roeien’ en er maar een tempootje op te gooien. En als de stuur dat zegt, reageer je maar… dus met een fikse eindsprint naar de finish bij ’t Diep in Tuk/Steenwijk.

Via de tracker wist de organisatie dat we er aan kwamen en stond men klaar met de Beerenburger! Snel de boot uit het water, douchen en genieten van de soep!

We gingen voldaan naar huis met een lekker zuivelpakket van Weerribben Zuivel en hebben een hele mooie dag gehad met winst in ons veld en de snelste tijd van de dag!

Uitslagen staan hier en ik kan jullie zeker aanraden deze wedstrijd óf prestatietocht te roeien. Op zondag is er de toertocht op een iets kortere route. In alle gevallen: een perfecte organisatie van roeivereniging ’t Diep en een aanrader om eens hier te gaan roeien

eaa5b399-311e-4860-a7bb-a1ba0cdd97e9265c8529-cf35-4904-bbbd-9b4173a41c44

49c69947-688e-4c6b-b3ba-eca61fdc9265211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7