211227-logo
 

AA 2022 zoals beleefd door Bram

Geplaatst op 25-05-2022  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Bram Swart

Na twee jaar Coronaperiode in Nederland met heel veel beperkingen en dus ook minder roeien, kon er weer gewerkt worden aan het voorbereiden en houden van de AA-race.

Door misschien de onzekerheid in de wereld en de oplopende energieprijzen, is de belangstelling voor deelname niet meteen weer als voorheen gebleken. Maar Frank Al zei dat hij tevreden was met de 80 inschrijvingen.

Statistisch gezien is het in april vaak mooi en droog weer met vaak een wind, die blaast vanuit het oosten. Ook nu was het afgelopen zondag stralend weer, maar wel met een stevige noord-oosten wind. Gelukkig is het roeitraject vanaf 2014 verlegd van het Noordhollands Kanaal naar de Langedijkervaart en moet men dus heen tegenwind oproeien en terug in de race gebruik maken van de meewind. En men heeft minder last van ander waterverkeer, wat het racen veel veiliger maakt.

Uit de uitslagenlijst blijkt dat er om 11.00 uur 22 boten gestart zijn, om 13.00 uur 14 boten in de jeugdheat en 39 boten om 15.00 uur in de middagheat. Totaal dus 75 boten; hiervan waren er 36 bemenst met vrouwen, 37 met mannen en 2 met gemixte samenstelling.

Naast 26 boten bemenst met ARZV-leden deden nog leden van 16 andere roeiverenigingen mee. Hieronder valt zeker de roeiafvaardiging uit Bath te vermelden. Uit de statistiek blijkt dat men uit Bath voor de 33e keer met de AA-race heeft deelgenomen. Van Ossa uit Heerhugowaard en ZZV uit Zaandam heeft men voor de 37e keer deelgenomen, dus trouw is men iedere keer komen opdagen.

Na afloop van iedere heat zijn direct de medailles voor de winnaars uitgedeeld en voor de middagheat mocht de uitgenodigde nieuwe burgemeester van Alkmaar, mevrouw Anja Schouten de médailles uitreiken aan de heren van RV Het Spaarne voor het winnen van het nummer Veteranen-acht. Frank Al deelde de overige medailles uit en onze voorzitter Koen bedankte voor ieders inzet!

Daarna was er tijd voor informeel samenzijn op het terras dat werd afgesloten voor een warm buffet voor de liefhebbers. Bij het informele samenzijn kon men ook een aantal oud-leden spreken. Leuk om hen weer te ontmoeten!

Het bestuur en vrijwilligers kunnen terugzien op weer een geslaagd roei-evenement met wedstrijdkarakter!

Bram Swart211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7