211227-logo

 
 

AA Race, de organisatie

Geplaatst op 25-05-2022  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Marieke Eg

De startnummers voor de 37e editie van de Akersloot-Alkmaar race konden eindelijk gebruikt worden! Na twee jaar stonden er op 24 april 2022 zo’n tachtig roeiers te popelen om van start te gaan. Het zonnetje gaf een voorbode op een mooie wedstrijddag.

Een flinke wind mee op het parcours zorgen voor grote concentratie. Het was zaak om vanaf de start in Broek op Langedijk tot aan Alkmaar zo min mogelijk golven te raken om een mooie tijd te kunnen neerzetten.
Voor het eerst werd er gebruik gemaakt van ‘Raceclocker’. Met vrijwilligers bij de start en finish die zorgen voor een papieren back-up, kon er dit jaar eigenlijk niks mis gaan! En dat was ook zo. Finishtijden konden live worden gevolgd op de beamer in de kantine.

De burgemeester van Alkmaar, Anja Schouten, kwam de prijzen uitreiken. Bekendheid met het water leverden onze leden waarschijnlijk grote voordelen. De ARZV was goed vertegenwoordigd in de prijzen. Dit werd gevierd met een heerlijk buffet van vrouwtje Köfte, voor wie dan ook een welverdiend applaus klonk.

Tijdens en na afloop van de wedstrijd stroomden de complimenten over de organisatie binnen: “Ontspannen sfeertje maar ook alles geregeld. Lekker makkelijk dat de auto, de boot en het vlot zo dicht bij elkaar zijn.” Ook de leerpunten worden uiteraard meegenomen naar volgend jaar. Dankzij de organisatie, alle vrijwilligers en deelnemers kunnen we terugkijken op een geslaagde dag!211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7