211227-logo
 

Alkmaarse junioren in München

Geplaatst op 27-05-2022  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Demi Straathof

Hoi allemaal,

Hierbij op verzoek nog een stukje over ons avontuur in München. Menigeen heeft waarschijnlijk op de vereniging wel een paar bladen voorbij zien komen met de Nederlandse vlag, maar wat hebben wij nou allemaal precies uitgespookt? Ik vertel u er graag meer over.

1653591727631Op 5 mei zijn ik (Demi Straathof), Auke Kloosterman en Joost van der Sluis samen met andere junioren afkomstig uit heel Nederland afgereisd naar München om daar de Internationale Juniorenregatta te starten onder de naam van de Nederlandse Roeibond. De Internationale Juniorenregatta is een wedstrijd waar buitenlandse ploegen van hoog niveau op af komen om zich te meten tegen de altijd sterke Duitse equipe.

Donderdag en vrijdag stonden in het teken van reizen naar München en enkele trainingen varen, waarbij we de prachtige baan en vooral het prachtige water mochten aanschouwen. Daarnaast werden tijdens deze trainingen nog de laatste puntjes op de I gezet.

Zaterdag was het dan eindelijk zover om de eerste wedstrijden te gaan roeien. Ik heb op zaterdag eerst een voorwedstrijd in de skiff geroeid, deze ging erg goed maar doordat ik in een snelle heat zat moest ik 's middags toch in de C-finale starten. Deze wedstrijd ging helaas wat minder goed, maar het was ronduit wel een goede ervaring.

Joost en Auke zaten op zaterdag samen in de dubbeltwee, waarbij ze uiteindelijk in de finale 9e wisten te worden in een sterk veld. Hiermee waren ze dan ook zeer tevreden.

Op zondag mocht ik mij opmaken om te starten in de dubbelvier. We roeiden een voorwedstrijd die goed genoeg was om door te gaan naar de A-finale, maar we wisten dat er nog wat meer in de tank zat. De A-finale besloten we in te gaan met de gedachte dat we tot het maximale moesten gaan. Dit lukte ons succesvol, waardoor we uiteindelijk 2000m verder volledig stuk, maar wel met een mooie tweede plek over de finish kwamen.

Auke voer ook in de dubbelvier en moest na de voorwedstrijd uiteindelijk helaas genoegen nemen met de B-finale, maar ze werden uiteindelijk wel 8e overal. Joost voer samen met zijn ploeggenoot Jelmer in de dubbeltwee en deed daar goede zaken. Ze behaalden namelijk een tweede tijd overal.

We willen tenslotte Neeltje en Anneloes nog even bedanken. Zij zijn namelijk speciaal voor ons meegereisd naar München en hebben ons niet alleen rondom de wedstrijden begeleid en gecoacht, maar ook tijdens het hele traject voorafgaand aan de wedstrijd. Zonder hen was het dan ook niet mogelijk geweest.

Daarnaast willen we ook de materiaalcommissie, en dan in het bijzonder Frans, bedanken voor het in orde maken en stickeren van onze riemen. Zonder hen hadden we niet zulke mooie riemen gehad!

Hoe gaat het verhaal nu verder? Aankomend weekend zullen wij in diverse ploegen het Nederlands Kampioenschap starten, ook de overige Alkmaarse wedstrijdjunioren zullen hier aanwezig zijn. En daarna is de volgende stap het starten van de Koninklijke Holland Beker in de skiff, dit zal tevens het laatste selectiemoment zijn voor de WK U19 selectie en dus een spannend moment.

We houden u op de hoogte!211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7