211227-logo
 

De PVP van razende reporter Tos

Geplaatst op 07-12-2022  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Tos Eijskoot

De P V P 2022

 Op 12 en 13 november zijn Anneloes Russel, Frank Al, Mads Ottenbros en ik, Tos Eijskoot, uitgekomen voor de Alkmaarsche op de Paul Veenemans Prijs (de PVP), dit jaar georganiseerd door de Algemene Utrechtse Studenten Roeivereniging Orca.pvp4De Paul Veenemans Prijs is een wedstrijd waar je meerdere sporten in een weekend beoefent. Deze sporten zijn: schaatsen, hardlopen, wielrennen en uiteraard roeien. Je moet drie van de vier sporten doen en roeien is verplicht. Je mag ze ook alle vier doen, maar dan vervalt de sport met het minst aantal punten.pvp1

Op zaterdagochtend hebben Mads en ik langs het Amsterdam-Rijnkanaal 6 km gelopen. Hier heeft Mads een goed aantal punten gehaald. Hij heeft 101,5 punten gehaald in tegenstelling tot mijn 93,8 punten. De puntenschaal wordt ingedeeld door de mediaan 100 punten te geven en de snelste 110 en de langzaamste 90. Daaruit wordt de puntenschaal berekend. Met het berekenen van de puntenschaal wordt iedereen bij elkaar genomen. Er is dus geen andere punten schaal voor mannen of vrouwen of junioren. Ook is de puntenschaal dus niet elk jaar hetzelfde.

Nu terug naar de wedstrijd! Op zaterdagmiddag hebben Frank, Anneloes en Mads geschaatst. Dit is het onderdeel waar het makkelijkst de meeste punten te behalen vallen, maar ook het makkelijkst om het minste punten te halen! Dit komt, omdat er hier niet zo veel mensen meedoen en zitten er vaak grote verschillen tussen het aantal punten. Het schaatsen is 4.8 km. Frank heeft hier 101,4 punten gehaald, Anneloes heeft 95.5 punten gehaald en Mads heeft 97.8 punten gehaald.

pvp3Op zondagochtend was het wielrennen. Dit was op een wielerparcours. Dat was leuk fietsen, want er komt veel meer techniek kijken, aangezien er dan leuke bochten in zitten die je technisch en zo hard mogelijk moet nemen. Dit parcours had ook een heuvel. Dit was ook leuk, want dan moet je onderweg schakelen en dan is het niet alleen vol door rammen, maar ook nadenken of je nou wel of niet gaat schakelen. Het wielrennen was 10,8 km lang. Frank heeft hier 104,2 punten gehaald, Anneloes heeft er 96,8 gehaald. Mads heeft  102,5 punten gehaald en ik net iets minder 102,4.

Op de zondagmiddag hebben we geroeid. Het was een lastig stuk water met veel bruggen. Gelukkig waren er niet zo veel bochten. Het hele stuk van 3,4 km loopt in een flauwe bocht stuurboord uit. Ook hadden we een klein windje tegen, het leek op de heenweg  wel mee te vallen hoe hard de wind waaide, maar het was toch net verraderlijk. Op dit moment stond ik zó in het klassement dat ik ongeveer 5 punten achter stond op de tweede plaats in het jongens achttien veld. Dit lijkt misschien niet veel maar, op de Paul Veenemans prijs zijn dit toch een aanzienlijk aantal punten. Bij het roeien heeft Frank 104,6 punten gehaald en hiermee is Frank over all op de 29e plaats geëindigd, Anneloes heeft 93,2 punten gehaald. Hiermee is Anneloes over all op de 54e  plaats geëindigd, Mads heeft 97,9 punten gehaald met het roeien en eindigde hij over all op de 34e plek. Ik heb 106,9 punten gehaald met het roeien en ben hiermee over all op de 29e plaats beland.

pvp2Anneloes was in het dames veteranen veld 10e van de 15, Frank was in het heren veteranen veld 12e van de 24, Mads zat in het zelfde veld als Frank en was 17e. Ik ben in het jongens achttien op de 1e plaats geëindigd van de 8 jongens die meededen.

Wij hebben een heel leuk weekend gehad met pieken en dalen, zware maar ook leuke momenten.

Dit hopen wij volgend jaar met meer ARZV’ers te delen, dus ga oefenen met schaatsen, stap eens op de racefiets en loop een stuk hard! Oh ja.. en skiffen natuurlijk!

Tos Eijskoot.211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7