211227-logo
 

Landelijke midweekroeidag

Geplaatst op 21-08-2022  -  Categorie: Openbaar  -  Auteur: Liesbeth van Gool

Ieder jaar wordt halverwege augustus de landelijke midweek roei-dag georganiseerd. Drie verenigingen zijn gastvereniging.

Dit jaar hadden twee van onze roeiers gekozen voor ‘Isala’ in Zutphen en vijf roeiers voor de ‘Drie Provinciën’ in Katwijk, Gelderland. Bij Isala zou worden geroeid en gefietst maar door de lage waterstand kon de dag daar niet doorgaan.

Isala had voor zichzelf in Naarden een alternatief geregeld en daar waren nog twee plekken vrij. Dankzij de goede relatie die we in de afgelopen jaren hebben opgebouwd in het ‘midweek-netwerk’, kregen onze twee dames de uitnodiging om mee te gaan. Zij roeiden in een Coastal Boat over het Gooimeer naar het Stichtse strand. Een rondvaart door Naarden en een etentje ’s avonds maakten de dag helemaal compleet.

Voor de anderen kon alles wel doorgaan zoals gepland. Er werd op de Maas geroeid en daar was de waterstand, dankzij de schuiven in de rivier, op redelijk normaal peil gehouden.

In Katwijk waren roeiers uit Dordrecht, Hardenberg, Sneek, Roosendaal en natuurlijk Katwijk zelf. De boten werden door roeiers van de verschillende verenigingen bemenst. Ze voeren in C-4 -en Wherry’s. De tocht ging ’s morgens over de Maas en ‘s middags over de Kraaijenbergse Plassen. Tussen de middag was er soep en na afloop natuurlijk een glaasje met iets lekkers. Het was weer een zeer geslaagde uitwisseling waar leuke contacten zijn gelegd om volgend seizoen bij elkaar te komen roeien. Isala, Zutphen en Salland211227-logo

ADRESGEGEVENS

ARZV Roei
​Beverdam 1
1822 AA Alkmaar
siraterces.[antispam].@roei.arzv.nl

o-1dtdoi8tc1ot1uth19lr1baqnli7